پارگی و آسیب رباط، تاندون و عضله
حرکت ناشی از انقباض عضلات و انتقال این انقباضات به مفاصل است. هر عضله توسط یک نوار فیبری به نام تاندون به استخوانهای یک سمت مفصل اتصال دارد. کشیدگیهای ایجاد شده در عضله یا تاندون را strain مینامیم. پارگی ناشی از کشیدگی چه کامل باشد چه جزئی میتواند در عضله، محل پارگیها و آسیب رباط، تاندون و عضله اتصال عضله به تاندون یا در داخل تاندون اتفاق بیافتد که همگی اینها را strain مینامیم. پایداری مفاصل مرهون وجود نوارهای فیبری است که استخوانها را به هم اتصال میدهند و حرکات مفصل را در جهتی خاص امکان پذیر و در برخی جهات محدود میکنند. این نوارهای فیبری را رباط مینامیم و به کشیدگی یا پارگی رباطها در اثر اعمال فشار یا ضربه هم sprain میگوییم.
علل:
این دو صدمه دیدگی هنگامی رخ میدهد که بدن تحت فشار و استرس قرار گیرد. در جریان این فشار عضلات و رباطها در جهتی انقباض یا تحت فشار قرار میگیرند که برای آن جهت خاص یا آن مقدار خاص از نیرو توانایی کافی ندارند و این فشارهای خارج از توان منجر به کشیدگی یا پارگی آنها خواهد شد. فشارهای وارده به بدن میتوانند ناگهانی یا بصورت مزمن و در اثر انجام حرکات تکراری و غیر صحیح باشد.
علائم کشیدگی رباط، تاندون و عضله:
درد مهمترین و اولین نشانه این آسیب است که میتواند بروز آسیب را بیان کند. در ورزش و تمرین بروز درد میتواند بدنبال یک حادثه خاص و ناگهانی و یا بتدریج و بدنبال حرکات مکرر و تکراری بصورت تدریجی رخ دهد. تورم ناحیه آسیب دیده تقریباً همیشه وجود دارد که ظهور آن میتواند ناگهانی یا بتدریج طی چند ساعت باشد. هرگاه فیبرهای تاندون، رباط یا عضله آسیب ببینند مقداری خونریزی رخ میدهد البته این خونریزی امکان دارد طول بکشد تا بطور واضح زیر پوست مشاهده شود (کبودی). بخاطر درد و تورم معمولاً عضلات اطراف ناحیه آسیب دیده دچار انقباض (اسپاسم) میشوند. بدن با ایجاد درد، تورم و اسپاسم سبب میشود که از آن ناحیه کمتر استفاده شود تا روند بهبودی آن زودتر رخ دهد.
مراجعه به پزشک:
معمولاً در کشیدگیهای عضله و رباط درد طی ١ الی ٢ روز اول کمی تشدید میشود و بعد به سمت بهبودی میرود. چنانچه بعد از استفاده از داروهای ضد درد یا انجام حمایتهای اولیه از محل آسیب (بالا نگه داشتن محل، یخ درمانی، بانداژ محل و استراحت) درد بهبود نیافت یا اگر درد شدیدتر شد باید به پزشک مراجعه نمود. چنانچه در اطراف مفاصل بزرگ (زانو، ران، آرنج و مچ دست) بتدریج تورم ایجاد شود هم لازم است به پزشک مراجعه شود. چنانچه مشکوک به شکستگی استخوان یا دررفتگی مفصل هستید، چنانچه به دنبال آسیب دچار بیحسی و گزگز شدهاید (بررسی آسیب عصبی) و چنانچه ناحیه صدمه دیده سرد یا دچار تغییر رنگ شده است (بررسی آسیب عروقی)، سریعا به پزشک مراچعه کنید.
معاینات و بررسیها:
در مورد علت جادثه پرسیده شود که در اثر اصابت ضربه بوده یا مقاومت در برابر کشش یا ... همچنین معاینه کامل محل آسیب از نظر حس، حساسیت در لمس، کبودی، تورم و بررسی مفصل بالا و پائین محل آسیب دیدگی. شاید برای رد شکستگی همراه انجام رادیوگرافی توصیه شود. رادیوگرافی از بافت نرم (عضله، تاندون، رباط) تصویری نمیدهد.
درمان کشیدگیهای رباطی، تاندونی و عضلانی:
مراقبتهای اولیه در خانه: استراحت به ناحیه آسیب دیده و سرما درمانی با یخ در محل آسیب، کمک به کاهش تورم و اسپاسم میکند. بانداژ کردن محل آسیب با باندهای نواری و کشی، به کاهش تورم کمک میکند. همچنین بالا نگه داشتن محل آسیب بالاتر از سطح قلب. استفاده از داروهای ضد درد (استامینوفن) و ضد درد، ضد التهاب (ایبوبروفن) هم می تواند موثر واقع شود.
درمان پزشکی: گاهی بر حسب تشخیص پزشک برای کشیدگیهای شدید و پاره شدگیها استفاده از آتل لازم است. چنانچه پاره شدگی کامل در عضله یا رباط داشته باشیم جراحی لازم میشود.
پیشگیری:
گرم کردن کافی (حداقل ١٥ دقیقه) قبل از ورزش، انجام حرکات کششی مناسب بر روی عضلات درگیر در ورزش یا کار مربوطه (که حداقل ٢٠ ثانیه هر کشش طول بکشد) و عدم انجام فعالیتهایی که میتوانند سبب آسیب شوند و بدن آمادگی آنها را ندارد مثل بلند کردن اجسام سنگین.
پیش آگهی:
هدف از درمان کشیدگیها و پارگیهای عضلانی، رباطی بازگشت به وضعیت قبل از آسیب دیدگی است، لذا منظور این است که هدف بهبودی کامل است. زمان لازم برای بهبودی بستگی به شدت آسیب دارد. این زمان میتواند از چند روز در پیچ خوردگی مچ پا تا چند ماه در پارگی رباط زانو که جراحی شده است متفاوت باشد.
سولاریوم و خطرات آن
سولاریوم، دستگاهی برای برنزه کردن پوست است که چند سالی است وارد کشور ما شده و در همین مدت کم طرفداران پر و پا قرصی را پیدا کرده و روز به روز بر تعداد این دستگاهها در سالنهای زیبایی و استخرها افزوده میشود و با وجود اینکه بسیاری از صاحبان این مراکز به آسیبهای پوستی این دستگاه اشراف دارند اما با تبلیغات فریبنده به مشتریان خود اطمینان میدهند که دستگاههایشان از نوع پیشرفته و بیخطر است در حالی که بسیاری از این مراکز، عینکهای ایمنی مربوطه را به تعداد لازم در اختیار مشتریان خود نمیگذارند.
دستگاه سولاریوم شامل تختی است که در دیوارههای آن لامپهای اشعه ماورای بنفش UV تعبیه شده و هنگامی که بدن درون این وسیله قرار میگیرد، درب این دستگاه که حاوی لامپهای مشابهی است بسته میشود.
در حقیقت اتاقک سولاریوم از یک تشک خورشیدی تشکیل شده است که در آن لامپهای اشعه ماورای بنفش از نوع UVA و UVB قرار داده شدهاند و از بالا و پایین، اشعه به بدن تابیده میشود.
بسیاری از متخصصان پوست معتقد هستند که استفاده از دستگاههای سولاریوم از عوامل شایع ابتلا به سرطان پوست است و به اندازه آرسنیک و گاز خردل کشنده است و ۲۰ مطالعه مختلف آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان بهداشت جهانی، درباره سولاریوم نشان میدهد که ۷۵ درصد افرادی که قبل از ۳۰ سالگی از سولاریوم استفاده میکنند، در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار میگیرند.
متخصصان میگویند: جدای از عامل محرک برای سرطان پوست، از عوارض استفاده از دستگاههای سولاریوم میتوان به مواردی چون قرمز شدن پوست، پیر پوستی (پیری زودرس)، انواع سوختگیهای پوستی با درجات مختلف، آسیب عروق خونی، اختلال در سیستم ایمنی بدن و نیز آسیبها و عوارض چشمی ناشی از مواجهه با اشعه ماورای یبنفش (آسیب قرنیه، شبکیه، ملتحمه یا آسیب توامان قرنیه و شبکیه ) اشاره کرد.
همچنین متخصصان پوست معتقد هستند که استفاده از این نوع دستگاهها مدت زمان زیادی نیست که مرسوم شده بنابراین عوارض بلندمدت استفاده از آن نیز هنوز به طور کامل روشن نشده است.
دختران معمولا در سنین پایینتر، علاقه بیشتری به استفاده از سولاریوم نشان میدهند در حالی که بعدها در سنین بالاتر علاوه بر اینکه دچار بیماریهای خطرناک پوستی شدهاند، زیبایی خود را نیز از دست دادهاند.
براساس آمار زنانی که بیش از یک بار در ماه به سولاریوم میروند، حداقل ۵۵ درصد بیشتر از سایر زنان در معرض ابتلا به ملانوم بدخیم که بدترین سرطان پوست است، قرار میگیرند.
استفاده از سولاریوم که حاوی اشعههای A و B ماورای بنفش است، عوارضی را به دنبال دارد. به همین دلیل امروزه کمتر دیده میشود، جوانان کشورهای غربی از آفتاب یا دستگاههای سولاریوم برای برنزه کردن پوست استفاده کنند، اما متاسفانه از زمانی که در آن کشورها مصرف آفتاب و سولاریوم محدود شده، در ایران استفاده از این دستگاهها رایج شده است.
برخی افراد تصور میکنند استفاده از دستگاه سولاریوم مضرات نور خورشید را ندارد و اقدام به استفاده از آن میکنند؛ این در حالی است که دستگاه برنزه کردن پوست مانند نور خورشید برای پوست مضر است.
پیری پوست، افزایش چین و چروکهای پوستی و شلی و افتادگی پوست از عوارض استفاده از سولاریوم هستند که در درازمدت خود را نشان میدهند و کسانی که بیشتر در معرض اشعه فرابنفش قرار بگیرند، نسبت به سایر افراد، ۲۰ سال زودتر گرفتار پیری پوست و بروز لکههای پوستی، کک و مک، کدر شدن پوست، چین و چروک پوست و ضخیم شدن سطح پوست میشوند.
با توجه به خطراتی که اشعه ماورای بنفش خورشید دارد، در برخی کشورها استفاده از این اشعه ممنوع شده است و افراد باید به هنگام شنا، بدن خود را بپوشانند.
در خصوص این مساله حتی سازمان بهداشت جهانی، استفاده از پوشش بلند و پوشاندن تمام پوست و استفاده از کلاههای لبه دار و کلاههایی که پشت گردن را نیز میپوشانند، توصیه میکند همچنین سازمان جهانی بهداشت پیشتر اعلام کرده بود جوانانی که از سولاریوم استفاده میکنند، هشت برابر بیشتر در معرض ابتلا به نوعی سرطان پوست به ملانوما هستند.
سازمان بهداشت جهانی نیز به دلیل عوارض ناخوشایند سولاریوم، قوانینی برای کنترل این پدیده تعیین کرده و به چند گروه درباره برنزه کردن پوستشان هشدار داده است، این هشدارها ابتدا متوجه افرادی است که موهای بور و چشمهای روشن دارند و اشعه ماورای بنفش، به پوست آنها بیشتر از بقیه آسیب میرساند، دومین گروه، افراد زیر ۱۸ سال هستند که نباید از دستگاههای سولاریوم استفاده کنند یا حمام آفتاب بگیرند.
همچنین براساس هشدار سازمان بهداشت جهانی، کسانی که کک و مک و خالهای زیاد، زخمهای پوستی یا سابقه آفتاب سوختگی در بچگی و در هر مرحلهای از زندگیشان داشتهاند، نباید با استفاده ازسولاریوم یا نور آفتاب پوستشان را برنزه کنند، افرادی که داروی خاصی مصرف میکنند، باید قبل از برنزه کردن پوست، با پزشک معالجشان مشورت کنند.
پلاک دندانی چگونه از بین میرود؟
چرا مبارزه با پلاک دندانی مهم است؟پلاک دندانی چیست؟
پلاک دندانی رسوب روی دندان هاست.
این پلاک بعد از هر وعدۀ غذایی ساخته میشود و به شکل یک خمیر یا یک شورۀ سفید یا کمی زرد روی دندان ها میچسبد.
پلاک دندانی از تکه های مواد خوراکی و بزاق دهان ساخته میشود.
به محض اینکه باکتری ها توانستند در دهان حضور پیدا کنند، آن را به استعمار خود درمیآورند.
پلاک دندانی چه تغییراتی مییابد؟
بعد از اینکه پلاک دندانی شکل میگیرد، باکتری ها چند برابر میشوند، از قند موجود در مواد غذایی و بزاق دهان تغذیه میکنند.
این باکتری ها موادی اسیدی میسازند که این مواد اسیدی به مینای دندان ها حمله ور میشوند و به لثه ها آسیب میزنند.
اگر پلاک دندانی از بین نرود، میتواند آهکی و بعد از آن سخت شود و در نهایت رسوب دندانی به وجود میآید.
پلاک دندانی چه طور شما را آزار میدهد؟
اگر بعد از هر وعدۀ غذایی پلاک دندانی پاک نشود، مواد اسیدی تولید میکند، که پوسیدگی و التهابات لثه ای یا همان عفونت ها را با خود به همراه دارد.
اگر پلاک دندانی محکم و به رسوب تبدیل شود، مسواک دیگر نمیتواند آنها را از بین ببرد. در این مواقع باید به دندانپزشک و جرم گیری متوسل شد.
پلاک دندانی چگونه از بین میرود؟
بهترین حالت این است که بعد از خوردن هر وعدۀ غذایی دندان های تان را مسواک بزنید، و نه فقط یک بار در روز! با این کار میتوانید پلاک های دندانی را از بین ببرید به شرطی که از لثه به سمت دندان ها مسواک بزنید.
در صورت مسواک زدن در جهت های دیگر (از طرف دندان ها به سمت لثه)، احتمال دارد که پلاک های دندانی به زیر لثه برود و باعث ایجاد التهاب شود.
دندانپزشکان توصیه میکنند که سه بار در روز و هر بار به مدت سه دقیقه دندان های تان را مسواک کنید.
یک بار استفاده از نخ دندان در روز برای از بین بردن پلاک های دندانی نیز بسیار مفید است.
مصرف مواد قندی تان را کاهش دهید. مواد قندی مانند آب نبات، شیرینی، نوشیدنی های شیرین، کیک و... باکتری های پلاک دندانی را تغذیه میکنند.
به طور مرتب دندان های تان را جرم گیری کنید و حداقل یک بار در سال سری به دندانپزشک تان بزنید.
نشانههای وبا را بشناسیم
سبزیجـات و میوهجـات شسـته نشـده، یخـی كه از آب آلوده تهیـه شده و شـنا كردن در آب آلـوده میتواند شخص را آلوده كند.
وبا افزون بر سرعت بالای ابتلا، سرایت و مرگ و میر، دارای جنبههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیز هست.
در دو تا پنج درصد بیماران اسهال شدید ایجاد میكند كه شبیه آب برنج بوده و بیبوست یا گاهی بوی ماهی میدهد.
در بیماران مبتلا به وبا، اسهال آبكی با دفعات اجابت مزاج زیاد میتواند به كمبود آب و املاح بدن منجر شود و در صورتی كه آب و املاح از دست رفته بسرعت جبران نشود، موجب مرگ بیمار خواهد شد. استفاده از آب و غذای آلوده، مهمترین راه ابتلا به این بیماری است.
تعدادی از مبتلایان علامتی ندارند و تنها عامل بیماریزا را با خود انتقال میدهند. به این افراد حاملین سالم گفته میشود. حاملین سالم تا هشت روز قادر به پخش عامل بیماریزا هستند.
البسه آلوده در محیط مرطوب چند روز تا چند هفته، مخازن آب تا دو هفته و آب دریا تا چهار روز عامل وبا را با خود حمل كرده و منتشر میكند. افرادی كه مبتلا شده و جان سالم به در میبرند تا یك ماه قادر به انتقال عامل بیماریزا به دیگران هستند.
مراقبت از افرادی كه از نظر خوردن و آشامیدن با بیمار در تماس بودهاند تا پنج روز بعد از تماس، توصیه میشود.
به منظور تشخیص وبا، باید از مدفوع بیمار نمونهگیری كرد و آن را برای شناسایی عامل میكروبی به آزمایشگاه داد.
برخورد با بیمار مشكوك به وبا
در شرایط عادی، بیشتر بیماران را میتوان به طور سرپایی با مایع درمانی خوراكی و آنتیبیوتیك مناسب درمان كرد. در شرایط همهگیری، بهتر است بیماران در شرایط بستری تحت مراقبت قرار گیرند.
گاهی آنقدر بدن بیمار، آب از دست داده كه نمیتوان با مایعات خوراكی كمبود را جبران كرد و به جایگزینی مایعات با محلولهای تزریقی (سرمدرمانی) نیاز دارد.
راههای پیشگیری: برای جلوگیری از انتشار بیماری بهترین اقدام، انسداد راههای انتشار و استفاده از روشهایی است كه عامل بیماری را منهدم كند.
* استفاده از غذای پخته و كاملا داغ شده در كنار شستوشوی مناسب ظروف و لوازم مورد استفاده برای كنترل بیماری ضروری است.
* دفع بهداشتی فضولات انسانی: استفاده از توالتهای بهداشتی و ضدعفونی توالت با استفاده از شیرآهك 20 درصد و ضدعفونی محلهای آلوده شده ضروری است.
* دستهایتان را با آب و صابون بعد از اجابت مزاج بشویید.
* جوشاندن آبی كه تصفیه نشده به مدت یك دقیقه یا اضافه كردن تركیبات كلر به آب توصیه میشود. هنگام مسافرت حتیالامكان از بطریهای آب پلمب شده و استاندارد استفاده كنید.
* ابتدا میوه و سبزیجات را شستوشو دهید تا مواد زائد و گل و لای آن حذف شود. در داخل یك ظرف پنج لیتر آب و 15 قطره مایع ظرفشویی ریخته و كاملا حل نمایید. مدت پنج دقیقه میوه و سبزی را در محلول به دست آمده نگهداری كنید و سپس آنها را با آب تمیز بشویید.
نکاتی مهم در سلامت مو و ناخن
بیشتر ما فراموش کردهایم که ناخنها و موهایمان بیش از آن که به آرایش و تزئین ظاهری نیاز داشته باشند، محتاج مواد معدنی و املاح مغذی خاصی هستند تا سلامت آنها را به شکل صحیحی تامین کند. چه بسا که بسیاری از این روشهای آرایشی و زیبایی، عوارض نامطلوب بلند مدتی روی موها و ناخنها برجای میگذارند.
متاسفانه اکثر ما هزینه زیادی را صرف آرایش و تهیه لوازم آرایشی و براق و تزئین کردن موها و ناخنهایمان میکنیم اما اغلب از نیاز اصلی این بافتهای مهم در بدنمان غافل هستیم و پس از آسیبدیدگی آنها به فکر جبران میافتیم. چه بسا که برای زیباتر کردن ظاهری آنها برای یک مدت کوتاه به موها و ناخنهایمان آسیبهای جبران ناپذیری وارد میکنیم.
چند نکته مهم :
1 - یک رژیم غذایی چرب و سرشار از مواد غذایی قندی و فرآوری شده بدون شک نمیتواند مواد غذایی لازم و کافی را برای تولید و تکثیر سلولهای سالم فراهم کند و فقر ریزمغذیها از عوامل موثر در آسیبدیدگی موها و ناخنها است.
2 - افزودن کرم و محصولات مرطوب کننده و سایر محصولات موضعی و با استعمال خارجی نمیتوانند تاثیر دائمی و قابل ملاحظهای داشته باشند چون به قشر داخلی موها و بستر ناخنها نفوذ نمیکنند بنابراین تاثیر آنها موقتی و کوتاه مدت است.
3 - نوشیدن الکل و استعمال سیگار به همراه تماس با هوا و محیط زیست آلوده از فاکتورهای مهم دیگر در آسیبدیدگی این بافتها هستند.
راهکار موثر در سلامت ناخن و مو :
بهترین راهکار برای سالم و زیباتر شدن موها و ناخنها، انتخاب مواد مغذی مناسب و تداوم در مصرف آنها است. بیوتین و سایر ویتامینهای ضروری میتوانند در تحریک و رشد مناسب پیازهای مو نقش مفیدی داشته باشند.
به طور خلاصه تامین ویتامینها و املاح ضروری برای بدن تاثیر متمایزی براین بافتها دارد.
همچنین متخصصان توصیه میکنند اگر تمایل دارید به موها و ناخنهای خود آرایش خاصی بدهید حتما مطمئن شوید که این روشهای زینتی مثل کاشت ناخن مصنوعی به بافتهای شما آسیب نرسانند و با روشهای مصنوعی سلامت طبیعی بدن خود را به خطر نیندازید.
با نگاه کردن به آینه بیماری تان را تشخیص دهید
آیا تا به حال فکر کردید که در روزگارانی که هیچ گونه داروی شیمیایی و هیچ پزشک و متخصصی وجود نداشته است، انسانها چطور زندگی می کردند و چطور به حیاتشان ادامه می دادند؟ امروزه جواب دادن به این سوال شاید راحت به نظر برید، چون همه ما می دانیم که بدن ما این توانایی را دارد که با مکانیزم های مخصوصی در برابر بیماری ها بجنگد و به کمک سیستم دفاعی، جسم ما را از بسیاری از بیماریها مصون نگه دارد.
در حقیت مکانیزم دفاعی بدن ما به گونه ای عمل می کند که بهنگام بروز بیماریها سیگنالهایی را به ما می دهد که اگر به آنها درست نگاه کنیم و به این نشانه ها دقت بیشتری داشته باشیم، می توانیم زودتر پی به نوع و درجه بیماریمان ببریم و برای درمان آنها زودتر دست به کار بشویم.
گاهی این نشانه ها انقدر واضح و ساده هستند که با نگاه کردن به آیینه هم می توانید آنها را ببینید و از بروز مشکلات جدی تر بکاهید. پس خوب به آیینه نگاه کنید تا بیماریهایتان را زودتر کشف کنید .
داخل چشمانتان خوب نگاه کنید
اگر داخل چشمانتان قرمز است و یا به اصطلاح خون انداخته است، احتمالا جزو آن دسته افرادی هستید که از مسکن ها زیاد استفاده می کنید. داروهای مسکن، خون را رقیق می کنند و از لخته شدن خون و ایجاد ورم جلوگیری می کند، اما گر از این داروها زیاد مصرف می کنید باید بدانید که به سختی می توانید از شر قرمزی های چشمانتان خلاص شوید. پس بهتر است هر از گاهی برای کم کردن اثرات دارویی از داروهای گیاهی نیز بعنوان مسکن استفاده کنید.
جلوی آیینه زبانتان را در بیاورید
یک زبان سالم و سلامت، صورتی رنگ است. اگر رنگ زبانتان پریده یا زرد فام است، احتمالا کم خون هستید. کم خونی بیماری است که بیشتر در خانم ها دیده می شود و در حقیقت به این معناست که بدن شما به اندازه کافی گلبول قرمز تولید نمی کند. از نشانه ها و علایم مهم این بیماری احساس خستگی و بی قراری در فرد است. برای پیشگیری از این بیماری و جلوگیری از فقر آهن حتما باید به دکتر مراجعه کنید و از او کمک بگیرید. در این موقعیت است که پزشکان عموما خوردن مواد غذایی پر آهن چون سبزیجات و گوش قرمز را به بیماران توصیه می کنند.
به موهایتان از نزدیک نگاه کنید
اگر در برخی از قسمت های سرتان احساس می کنید موهایتان کم پشت شده است، این می توانید نشانه ای از خوب کار نکردن تیروئید در بدن شما باشد. غده تیروئید، غده است که در روی گردن قرار گرفته و با هورمون هایی که ترشح می کند و حفظ تعادل و تنظیم درجه حرارت بدن موثر است. زمانیکه این غده کم کار می شود می تواند متابولیسم و رشد موها را تحت تاثیر قرار بدهد و باعث کند شدن متابولیسم و رشد موها بشود. جای شکرش باقی است که این نوع از بیماریها راه درمان دارند و به کمک داروهای مخصوص معالجه می شوند.
به پوستتان دست بکشید
زمانی که به پوسستان دست می کشید، زیر انگشتانتان چه حس می کنید؟ اگر زیر انگشتان پوستی خشک و زبری را حس می کنید که با نگاه کردن از نزدیک پوسته ها را روی آن می بینید، این می توانید نشانه ای از کم آبی و یا کمبود چربی در بدن شما باشد. اگر آب و چربی های مفید را از مواد و رژیم غذاییتان حذف کنید بعد از مدتی پوست شما مثل یک کاغذ خشک می شود و در نهایت چروک های زیادی روی آن ایجاد می شود. باید بدانید که این چین و چروک ها به چروک های میانسالی شباهتی ندارد و با مصرف روزانه 8 لیوان آب و یا خوردن ماهی آزاد، فندق و آووکادو می توانید آنها را از بین ببرید.
آیا صورتتان کک و مک یا لک های زیادی دارد؟
در شرایطی که از داروهای ضدباری استفاده می کنید، استروژن موجود در این قرص ها می توانید باعث ایجاد لک ها و چند رنگ شدن پوست شما بشود. این حالت بیشتر در پیشانی، چانه و گونه ها اتفاق می افتد که اگر مصرف قرص ها را قطع کنید به مرور زمان این لک ها کم رنگ می شوند و در نهایت از بین می روند. برای درمان این لک ها می توانید به یک متخصص پوست مراجعه کنید.
به پاهایتان اینبار از پشت نگاه کنید
وقتی به پشت پاها نگاه می کنید چه می بینید؟ اگر رگ ها پشت پایتان برجسته شده و بثورات بزرگی را در آنها مشاهده می کنید، این حالت می تواند عوارض زانو روی زانو انداختن باشد. اگر عادت دارید بهنگام نشستن زانو را روی زانوی دیگر بیاندازید، باید بدانید در این حالت قسمت پایین پاها تحت فشار قرار می گیرند و باعث پارگی رگ ها می شود. در این شرایط بهتر است مدل نشستن تان را تغییر دهید و یا حداقل اینکه جای پاها را باهم عوض کنید تا فقط به یک پای شما فشار وارد نشود. همچنین آخر شب به مدت 20 دقیقه پاها را بالا بگیرید و اجازه بدهید گردش خون در بدن شما سرعت پیدا کند.
چشم هایتان پف دارد؟
خواب کم و یا خواب زیاد، اعتیاد به مصرف کافئین، استرس و نور چراغهای مصنوعی و همچنین استفاده بی حد و اندازه از کامپیوتر و یا تلویزیون می تواند از عوامل ایجاد پف در چشمها باشد. اگر بعد از گذراندن یک روز پر استرس نمی خواهید فردا صبح با چشمانی پف کرده از خواب بیدار شوید، بهتر است با این دستورالعمل ها گوش بدهید: استفاده از چای ها و جوشانده های گیاهی چون گل آفتابگردان، اسطوخودوس و لیمو ترش که جنبه درمانی ندارند می تواند ورم و پف چشم ها را از بین ببرد. به این منظور باید یک مشت لیموترش را در یک فنجان آب جوش بریزید و بعد از 10 دقیقه آن را از صافی بگذرایند و اجازه بدهید سرد شود. 2 عدد پنبه آرایشی را داخل این جوشانده کنید و بعد آن را روی پلک ها قرار بدهید بعد از 10 دقیقه می توایند چشمها را بشویید. برای رفع ورم و پف چشم ها می توانید از کرم های دور چشم که خواص آنتی اکسیدانی دارند استفاده کنید. اما اگر درگیر یک بیماری مزمن هستید حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
10 نشانه ابتلا به تیروئید
میلیونها نفر دچار مشکلات تیروئیدی هستند اما اکثریت آنها از آن بیخبرند. تیروئید غدهای پروانهای شکل است که در گردن قرار گرفته است، غده مهم در متابولیسم و سوختوساز بدن محسوب میشود. وقتی غده تیروئیدتان خوب عمل نکند، میتواند بر هر جنبه از سلامتیتان، بهویژه وزن، افسردگی و سطح انرژیتان اثر بگذارد.
ازآنجاکه مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشدهاند میتواند به شدت موجب چاقی، بیماریهای قلبی، افسردگی، اضطراب، ریزش مو، ناکارایی جنسی، ناباروری و علائم و مشکلات دیگر شوند، خیلی مهم است که مراقب وضعیت سلامتی خودتان باشید.
برای اینکه مشکل تیروئید داشته باشید لازم نیست همه این علائم را در خود مشاهده کنید. در زیر به چند مورد از متداولترین علائم و نشانههای تیروئید اشاره میکنیم:
1. درد مفصلی و عضله، مشکلات تونل کارپ و تاندون
درد در ناحیه عضلات و مفصلها، ضعف دستها و گرایش به ایجاد مشکل تونل کارپال در دستها، تونل تارسال در رانها و التهاب پلانتار در پاها، همه میتوانند از علائم مشکلات تیروئید تشخیص دادهنشده باشند.
2. ناراحتی در گردن/بزرگ شدن گردن
احساس تورم در گردن و ناراحتی در قسمت جلویی گردن، خشدار شدن صدا یا بزرگ شدن محسوس تیروئید، همه از علائم تیروئید به شمار میروند.
3. تغییر در وضعیت پوست و مو
پوست و مو شدیداً دربرابر مشکلات تیروئید آسیبپذیر هستند و بهویژه، ریزش مو یکی از متداولترین علائم مشکلات تیروئید میباشد. در کمکاری تیروئید، موها معمولاً شکننده، زبر و خشک میشوند که خیلی راحت شکننده شده و میریزند. پوست نیز ممکن است شدیداً زبر، خشک و پوستهپوسته شود. در کمکاری تیروئید، معمولاً ریزش موی غیرطبیعی در لبه بیرونی ابرو ایجاد میشود. در پُرکاری تیروئید، ریزش موی جدی اتفاق افتاده و پوست نیز حساس و نازک میشود.
4. مشکلات گوارشی
کمکاری تیروئید معمولاً با یبوست جدی و طولانی مدت همراه است درحالیکه پُرکاری تیروئید با اسهال و سندرم روده آسیبپذیر همراه است.
5. بینظمی عادتماهیانه و مشکلات باروری
کمکاری تیروئید معمولاً موجب سنگینتر شدن، دردناکتر شدن و بیشتر شدن عادتماهیانه میشود و در پُرکاری تیروئید معمولاً عادتماهیانه بسیار کوتاه، سبک و دیربهدیر خواهد شد. مشکلات تیروئیدی که تشخیص داده نشده و درمان نمیشوند ممکن است منجر به ناباروری نیز شوند.
6. سابقه خانوادگی
اگر مشکلات تیروئید در خانواده شما موروثی باشند، شما بیشتر در معرض ابتلا به آنها قرار دارید. البته ممکن است از وجود این مشکل در خانواده خود اطلاع نداشته باشید، زیرا این مشکل معمولاً در میان نسل قبل بهعنوان گواتر معروف بوده است. بنابراین به هر حرف و صحبتی که در خانواده درمورد گواتر و اضافه وزن ناشی از مشکل غدد پیش آمد دقت کنید زیرا همینها میتواند به طور غیرمستقیم به مشکلات تیروئید اشاره داشته باشد.
7. مشکلات کلسترول
بالا رفتن کلسترول، مخصوصاً وقتی به رژیمغذایی، ورزش یا داروهای پایینآورنده کلسترول واکنشپذیر نباشد، میتواند نشانه کم کاری تیروئید باشد. پایین بودن غیرطبیعی کلسترول نیر میتواند نشانه پُرکاری تیروئید باشد.
8. افسردگی و اضطراب
افسردگی و اضطراب میتوانند نشانههایی از بیماری تیروئید قلمداد شوند. کمکاری تیروئید معمولاً با افسردگی همراه است و پُرکاری آن معمولاً با اضطراب و حملات ترس. افسردگی که به داروهای ضدافسردگی نیز واکنش نمیدهد هم میتواند نشانه یک اختلال تیروئید تشخیص داده نشده باشد.
9. تغییرات وزن
ممکن است یک رژیمغذایی کمچربی و کمکالری را با یک برنامه ورزشی قوی دنبال کنید اما موفق به پایین آوردن وزنتان نشوید. مشکل در پایین آوردن وزن میتواند نشانه کمکاری تیروئید باشد. در پُرکاری تیروئید نیز ممکن است باوجود خوردن همان مقدار غذای قبل یا حتی بیشتر از آن وزنتان پایین بیاید. تغییرات وزن بیدلیل و غیرطبیعی میتواند نشانههای کمکاری یا پُرکاری تیروئید باشند.
10. خستگی
احساس خستگی وقتی از خواب بیدار میشوید، طوریکه انگار 8 تا 10 ساعت خواب شب برایتان کافی نبوده است و قادر نیستید فعالیتهای روزمرهتان را شروع کنید، میتواند نشانههای مشکلات تیروئید باشد. (در پُرکاری تیروئید هم ممکن است فرد دچار بیخوابی شوید و همین باعث خسته ماندن شما در طول روز شود.)
اگر این علائم را در خود مشاهده میکنید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا آزمایش کامل تیروئید از شما گرفته و وضعیتتان را ارزیابی کند.
بعد از بارداری چطور به تناسب اندام برسیم؟
این راه کارها عبارتند از
1 - شیردهی
شیر مادر نه تنها برای کودک بسیار مفید است بلکه این کار به مادری که تازه صاحب فرزند شده کمک میکند وزن خود را کاهش دهد. پزشکان معتقدند که شیردهی موجب میشود بدن مادر روزانه حدود ۵۰۰ کالری انرژی بسوزاند.
2 - نوشیدن آب زیاد
روزانه حداقل ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب بنوشید اگر ادرارتان زرد رنگ شود به این معنی است که بدنتان خشک و کم آب شده بنابراین توصیه میشود که با نوشیدن آب به تازه شدن بدنتان کمک کنید.
3 - وعدههای غذایی متعادل داشته باشید
از آنجا که شما تازه مادر شدهاید پس بیتردید اجازه ندارید رژیم بگیرید اما میتوانید مراقب باشید که تغذیه سالم داشته باشید. یک وعده غذایی متعادل باید شامل میوهها، سبزیها، گوشت لخم، ماهی و محصولات لبنی کم چرب باشد. سعی کنید در طول روز تا حد امکان میوه و سبزی را از خود دور نکنید.
4 - با نوزاد خود بیرون بروید
شما میتوانید برای پیاده روی، کودک خود را در کالسه بگذارید و یا از « آغوش بچه » استفاده کنید و همراه کودکتان قدم بزنید و از این طریق به تحرک خود بیفزایید.
5 - فقط وقتی واقعا گرسنه هستید، غذا بخورید
هرگز از وعدههای غذایی خود صرف نظر نکنید. به خاطر داشته باشید که شما به نوزادتان شیر میدهید و باید مواد مغذی مناسب را به مقدار کافی به او منتقل کنید.
6 - برنامه غذایی منظم داشته باشید
اگر برنامه غذایی منظمی داشته باشید، برای خوردن تنقلات و میان وعدههای چرب و سرخ شده و بیموقع وسوسه نخواهید شد.
7 - در کلاسهای تمرینات بدنی پس از بارداری شرکت کنید
یکی از این کلاسها را در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کرده و به مادران دیگر ملحق شوید. این اقدام برای کاهش وزن بسیار موثر است. اگر به نوزادتان شیر میدهید سعی کنید پس از شیر دادن این تمرینات را انجام دهید.
در پایان نیز تاکید میکنیم که هرگز اجازه ندهید مساله وزن، خلق شما را تنگ کند پس از این مرحله جدید از زندگی که با کودک عزیزتان دارید لذت ببرید و فقط به یاد داشته باشید که پرخوری نکنید..
وقتی آب هم باعث دیابت میشود!
به گزارش مشرق به نقل از سینانیوز، دکتر غلامعلی رحیمی خواه فوق تخصص طب سنتی و طب سوزنی، عنوان کرد: «عادتهای بد غذایی باعث ایجاد ابتلا به بیماریهای گوناگونی میشود. به طور نمونه مصرف آب همراه غذا بیماریهای زیادی به همراه دارد.»
وی ادامه داد: «آب مواد قندی را سریع حل میکند چون سریع الهضمتر از چربی است. حجم بسیار زیادی از مواد قندی وارد خون میشود و بعد از اعلام سیری چربی ذخیره میشود و باعث افزایش وزن میشود.»
این فوق تخصص طب سنتی با اشاره به اینکه یک ساعت قبل و 2 ساعت بعد از غذا آب مصرف نشود، اظهار کرد: «کسانی که که همراه غذا آب میخورند اولین مرحله هضم که جویدن است را مختل میکنند. از سوی دیگر بزاق هم رقیقتر شده و اسید معده هم رقیق میشود و در نتیجه هضم به صورت کامل صورت نمیگیرد.»
منبع : mashreghnews.ir
چرابا رژیم غذایی هم لاغر نمیشویم؟
فرد برای مدتی احساس راحتی می کند اما مدتی نمی گذرد که با افزایش وزن روبه رو می شود بالا رفتن ناگهانی وزن باعث می شود...
امروزه به دلایل مختلف استفاده از غذاهای آماده می تواند بسیار وسوسه انگیز باشد.اگرچه با حذف شدن یکی از مهم ترین و طاقت فرساترین وظایف که آشپزی است، فرد برای مدتی احساس راحتی می کند اما مدتی نمی گذرد که با افزایش وزن روبه رو می شود بالا رفتن ناگهانی وزن باعث می شود فرد شبانه تصمیم گیرد شیوه زندگی خود را تغییر دهد و به سالم خوردن رو بیاورد. اما پس از گذشت مدتی متوجه می شود که وزن او پایین نمی آید.چرا؟ برای پی بردن به جواب این سوال مروری می کنیم به این مطلب که در سایت «Prevention» آمده است.
استفاده از چاشنی:به جای وعده غذایی و میان وعده به خوردن سالاد و میوه رو آورده اید اما هنوز هم تغییری در وزنتان نمی بینید. به راستی علت این امر چیست؟اغلب ما فراموش می کنیم که چاشنی و سس که به غذاهای رژیمی اضافه می کنیم همانند هله هوله هایی که از برنامه غذایی حذف کرده ایم مضر است و باعث چاقی می شود.سس های سالم تری مانند ماست چکیده کم چرب را جایگزین چاشنی ها و سس های چرب کنید.
مصرف غذاهای ناسالم؛در رژیم غذایی خود، از گنجاندن مواد پروتئینی غافل نشوید. گوشت های کم چرب مانند سینه مرغ، ماهی تن یا سالمون منبع سالم پروتئین است و برای کاهش وزن لازم می باشد علاوه بر آن پروتئین سیری طولانی تری ایجاد می کند و به کاهش وزن کمک می کند.
گرسنگی:بزرگ ترین اشتباه، پرهیز از خوردن به منظور کاهش وزن است. گرسنگی باعث کمبود ویتامین، کم خونی و سکته قلبی می شود.گرسنگی باعث حفظ چربی بدن می شود و سوخت وساز بدن را کند می کند و علاوه بر این خطر پرخوری نیز افزایش می یابد. ناگفته پیداست که این امر مانع از کاهش وزن شما می شود.
صرف نظر کردن از وعده غذایی؛نخوردن وعده غذایی مانند خوردن یک وعده کامل برای سوخت وساز بدن مضر است. با خوردن صبحانه، ناهار و شام روند سوخت وساز بدن را فعال نگه دارید.
مصرف کالری بالا:تصمیم گرفته اید که میوه، سبزیجات و غلات سبوس دار را جایگزین هله هوله کنید. اما مشکل این جاست که به جای کاهش وزن با افزایش وزن روبه رو شده اید!مصرف سبزیجات زیاد باعث اضافه وزن نمی شود اما مصرف میوه و غلات زیاد ممکن است در این امر دخیل باشد.بنابراین مراقب مصرف کالری و مقدار ماده غذایی مصرفی خود باشید تا بتوانید وزن کم کنید.سالم بودن میوه و غلات به این معنی نیست که این مواد بدون کالری است و شما می توانید تمام روز از آن ها استفاده کنید.
مصرف نوشیدنی های پرکالری؛یکی از بزرگ ترین اشتباهات هنگام رژیم گرفتن، توجه نکردن به نوع نوشیدنی هاست باید به میزان قند موجود در نوشیدنی ها مانند آب میوه ها توجه کرد. بهترین نوشیدنی هنگام رژیم گرفتن، آب است.
نداشتن برنامه ریزی برای صرف وعده های غذایی:افرادی که رژیم دارند، باید یک برنامه غذایی منظم اتخاذ کنند. این کار باعث می شود تا متوجه مقدار کالری نوع غذایی که مصرف می کنند باشند. منظم غذا خوردن باعث می شود تمایل به مصرف هله هوله از بین برود.
شکستن رژیم؛هرچند گاه لازم است رژیم را بشکنید و آن چه را هوس کرده اید بخورید.به عنوان مثال پس از گذشت یک هفته با خوردن بستنی خود را تشویق کنید تا کمتر دچار اضطراب مربوط به رژیم گرفتن شوید و بتوانید رژیم خود را ادامه دهید.
بی دقتی در خواندن برچسب های غذایی:اغلب افراد با خواندن برچسب های «کم چربی» یا «بدون چربی» مواد غذایی می پندارند که آن چه می خورند سالم است، این در حالی است که باید برچسب را با دقت بررسی کرد و از ارزش های واقعی آن مطلع شد.
Salamtnews.com
چطور میگرن را کنترل کنیم؟
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، طبق تحقیقاتی که به تازگی بر روی پنج هزار زن در دانشگاه هاروارد انجام گرفته است. موارد ژنتیکی و ارثی می توانند باعث افزایش 15 درصدی خطر ابتلا به میگرن شوند.
اگر شما به تازگی به یک سردرد شدید مبتلا شده اید بهتر است تا به این موارد توجه کنید:
مراجعه به پزشک :
اولین کاری که در صورت بروز هر گونه مشکلی ما باید انجام بدهیم مراجعه به پزشک متخصص است. همانطور که گفتیم سردرد ها و به طور کلی بیماری های سر می توانند بسیار خطرناک باشند. پزشک متخصص می تواند تشخیص دهد که آیا شما دچار میگرن شده اید یا نه.
منیزیم مصرف کنید :
یکی از مواردی که محققان به آن پی برده اند استفاده از منیزیم است. این ماده می تواند تا حدودی به شما در کنترل میگرن کمک کند. بر طبق این تحقیقات، میگرن وسردرد هایی که همه روزه شما دچار آن می شوید به مقدار منیزیم داخل خون بستگی دارد.
اینجا این سوال پیش می آید که منیزیم چگونه می تواند به این مشکلات کمک کند. منیزیم مسئول است تا به بیش از 300 عمل متابولیک و سوخت و سازی بدن کمک کند، همچنین تعداد بسیار زیادی نیز از آنزیم های مورد نیاز بدن را تامین می کند. در ضمن این را نیز بدانید که 60 درصد از منیزیم بدن در استخوان ها و 27 درصد نیز در ماهیچه ها و عضلات ذخیره می شوند. بهتر است تا به طور متوسط روزی 600 میلی گرم منیزیم مصرف کنید. این کار در یک دوره 12 هفته ای باعث می شود تا سردرد های شما تا 41 درصد کاهش پیدا کنند.
می توانید منیزیم را با استفاده از قرص های متفاوت و یا به وسیله مواد غذایی تامین کنید. منیزیم در موادی مانند: بادام زمینی، بادام، موز، لوبیا، آواکادو، کلم برکلی، اسفناج و بسیاری مواد غذایی دیگر وجود دارد.
برنامه داشته باشید:
سر درد و میگرن از مشکلاتی هستند که نمی توان به راحتی از کنار آن ها عبور کرد و باید شرایط خود را تحت نظر داشته باشید. در این موارد باید غذایی که مصرف می کنید را تحت نظر داشته باشید و همچنین از انجام هرگونه کاری که باعث ایجاد استرس و یا کم خوابی در شما می شود پرهیز کنید.
چگونه میتوان سرطان مغز را تشخیص داد؟
باید بدانید که از بیست سال پیش تا کنون این سرطان روند فزاینده ای داشته است، که شاید علت این افزایش مسائل زیست محیطی باشد.
سرطان مغز: تومورهای مغزی خطرناکند، چه خوش خیم باشند چه بدخیم
سرطان مغز هم مانند بسیاری از تومورهای دیگر میتواند خوش خیم (کم شدت و متمرکز) و یا به شدت سرطانی و بدخیم باشد و به بافت های مجاورش حمله کند. البته، سرطان های مغز، حتی خوش خیم شان هم میتوانند خطرناک باشند، چرا که تومورها میتوانند عملکردهای مغزی را تنها به علت دربرگرفتن بافت های مجاور (بینایی، شنوایی، حافظه و...)، مختل کنند.
علائم سرطان مغز چست؟
سرطان مغز چه خوش خیم و چه بدخیم، ممکن است علائم یکسانی داشته باشد. علائم متنوع اند و میتوانند مزمن (دائمی) و یا متناوب باشند.
مشخص ترین علامت سرطان مغز، سردردهای مکرر است، خصوصاً دردهایی که طولانی مدت باشند.
علائم دیگر بنابر محل قرار گرفتن سرطان مغز متفاوت هستند:
تهوع و استفراغ، خصوصاً صبح ها.
گیج بودن، حواس پرتی و سرگیجه.
مشکلات بینایی و شنوایی.
مشکلات رفتاری (از دست دادن هماهنگی، بی حسی و کرخی، ضعف و...).
دشوار بودن تمرکز، مشکلات حافظه و آشفتگی.
مشکلات خلق و خو و شخصیت.
چند نکتۀ احتیاطی ضروری
اگر چه دلایل بروز سرطان مغز نامشخص اند، در عوض، میدانیم که قرار گرفتن در معرض برخی آلاینده ها، خصوصاً آفت کش ها، احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش میدهد. از سوی دیگر، باید بدانید که قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس مانند امواج تلفن همراه و آنتن ها، نیز به شدت در افزایش خطر و پیشرفت سرطان مغز مورد اتهام هستند. در نتیجه، برای رعایت احتیاط، برای صحبت کردن با تلفن همراه از گوشی و هندزفری استفاده کنید (این کار باعث میشود که گوشی تلفن از سرتان دور باشد) و این شیوۀ استفاده از تلفن را به کودکان تان هم آموزش دهید!
نشانه ها و عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی
اگر ضربان قلب کمتر از 35 و بیشتر از 180 ضربه در دقیقه باشد، فرد غش می کند.
امروزه ارتقای آگاهی مردم به منظور پیشگیری از سکته و انواع بیماری های قلبی بسیار حائز اهمیت است.
نشانه های هشدار دهنده ناراحتی های قلبی به شرح زیر هستند:
- درد قلبی یا درد قفسه سینه: معمولا دردی فشارنده است که بیشتر زیر جناغ سینه احساس می شود ولی ممکن است به سایر قسمت ها چون دست ها، گردن و زیرچانه منتشر شود.
- تپش قلب: بیشتر به صورت ضربان تند یا بی نظمی قلب است. به عنوان مثال در افتادگی دریچه میترال، تپش و درد قلب شایع است.
- تنگی نفس: تنفس با سختی و همراه با فعالیت و کوشش بدنی است. ممکن است به صورت حملات شبانه تنگی نفس باشد.
- غش قلبی: غش علت های مختلفی دارد. یکی از علل آن بی نظمی های ضربان قلب است که باعث می شود خون کافی به مغز نرسد. اگر ضربان قلب کمتر از 35 و بیشتر از 180 ضربه در دقیقه باشد، فرد غش می کند.
بیماری های شایع قلبی
- آنژین صدری: عبارت است از احساس گرفتگی، ناراحتی و سنگینی که زیر جناغ سینه احساس می شود و ممکن است به گردن، چانه، کتف، سر دل و دست ها به ویژه قسمت داخلی دست چپ انتشار یابد. این درد یک تا پنج دقیقه طول می کشد. علت آن وجود پلاک ها و انسداد سرخرگها است. در افراد فشار خونی، دیابتی، سیگاری و مبتلا به چربی خون بالا بیشتر دیده می شود.
- اختلال دریچه ای قلب: معمولا این اختلال به دو صورت تنگی یا شلی در گشادی دریچه مشخص می شوند و اغلب تا آخر عمر این اختلال تشخیص داده نمی شود. افتادگی دریچه میترال شایعترین آنها است. این بیماری مادرزادی است و باعث پس زدن خون از بطن به دهلیز چپ می شود. نشانه های اختصاصی آن تپش قلب، بی نظمی های قلبی بخصوص وقتی که فرد به پهلوی چپ می خوابد، دردهای قفسه سینه، خستگی پذیری زودرس و سردردهای میگرنی هستند.
بر اساس این گزارش، در نارسایی های دریچه آئورت خون از دریچه به بطن چپ برمی گردد و بار بسیار زیادی بر دوش بطن چپ می گذارد و به تدریج قلب بزرگ و نارسا خواهد شد. در ایران بیشترین عامل نارسایی های دریچه قلب، تب روماتیسمی و عفونت حاصل از آن است.
- نارسایی قلب: نارسایی های قلبی به طور کلی به دو دسته کلی حاد و مزمن می شود. در نوع حاد مقدار قابل توجهی از بافت از بین می رود یا دریچه قلب پاره می شود. در این حالت چون قلب آمادگی مقابله با این نارسایی ناگهانی را ندارد، دچار افت فشار و شوک می شود. در نارسایی مزمن; قلب به تدریج با شرایط نامطلوب کنار می آید، اما تنگی نفس شبانه، ورم پا، بزرگ و پرخون شدن کبد و خستگی و ضعف عضلانی دیده می شود. بهترین درمان آن، حفظ آرامش، رژیم غذایی بدون نمک و کم چرب و استفاده از داروهای ضد فشار و ادرارآور است.
- فشار خون: فشار خون بالا و پایین، هر دو مشکل ساز است. افرادی که پرفشاری خون دارند 10 تا 20 سال زودتر از افراد دیگر می میرند. فشار خون بالا رگها را خراب می کند و به قلب، مغز، چشم ها و کلیه آسیب می رساند و عامل سکته های قلبی است. بر اساس این گزارش، درمان فشار خون مشروط به رعایت نکات بسیار ساده ای است. فشار خون دو جز» و دو عدد دارد، عدد اول مربوط به فشار انبساط قلب (80 میلیمتر جیوه) است. فشار انبساط قلب از 90 میلیمتر جیوه و فشار انقباض قلب از 140 میلیمتر جیوه بالاتر باشد، تشخیص پرفشاری داده می شود.
اگر فشار انبساط قلب کمتر از 90 میلیمتر جیوه باشد، تشخیص فشار پایین داده می شود و فرد وارد شوک شده و احتمال دارد جان خود را از دست بدهد. در فشار خون پایین خون کافی به مغز و سایر اندام ها نمی رسد و کارکرد آنها مختل می شود. اسهال و استفراغ طولانی، خونریزی های شدید داخلی و خارجی و شوک هیجانی شدید باعث افت فشار می شوند.
- لخته و التهاب در سیاهرگ: سه علت عمده برای ایجاد لخته شناخته شده است. یکی، جریان خون کند و آهسته به علت عدم تحرک در طولانی مدت، دیگری آسیب و ضربه به جداره رگ ها و در نهایت وجود قابلیت لخته شدن بالا در افراد. مانند مصرف کنندگان استروژن. اگر لخته در سیاهرگ های عمیقی باشد، درد، تورم و قرمزی دیده می شود خطر حرکت کردن لخته و گیر کردن در رگهای ریویی و مرگ وجود دارد. اگر لخته در سیاهرگ سطحی باشد با کمپرس آب گرم برطرف می شود.
عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی
- وزن نامناسب، سن بالا، فشار خون، چربی و قندبالا، استعمال دخانیات، سابقه خانوادگی، عدم رعایت بهداشت فردی، دهان و دندان، عدم تحرک و ورزش کافی، شتاب زدگی، رژیم غذایی نامنظم و نامناسب، بیماری های عفونی مزمن، تنش و فشار روحی که به علت تاثیر بر سرعت لخته 8 شدن خون، افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون افزایش هورمونی که در آهنگ ضربان قلب اختلال ایجاد می کند خطرساز خواهد بود. استرس در اکثر اوقات می تواند ناشی از مشکلات زندگی شغلی مثل توقعات بیش از حد مدیران و ناسازگاری با همکاران باشد.
پیشگیری
- رژیم غذایی مناسب (اجتناب از مصرف غذاهای سرخ کردنی، پرنمک، پرچرب و استفاده از سبزیجات و میوه های تازه)
- ورزش منظم (نرم دویدن، نرمش های سریع، شنا، دوچرخه سواری)
- ترک کامل سیگار
- درمان و کنترل کلسترول، قند و فشار بالا (با خوردن غذاهای کم کالری مثل میوه ها، سبزیجات، روغن گیاهی و جوانه ها)
- مصرف آسپرین حداقل یک روز در میان
- حفظ آرامش و خونسردی (به وسیله تکنیک های آرامش آموزی)
- مقابله کارآمد با استرس و فشارهای زندگی (به وسیله تکنیک های حل مسئله)
- کاهش وزن (با ورزش، خوردن مواد غذایی سالم و کم کالری) و در نهایت بهبود سبک زندگی و سالم زیستن (با رعایت نکات بالا) و پیگیری این نکات در طی زندگی روزمره
کمبود این ویتامین با ابتلا به آلزایمر ارتباط دارد
ویتامین B12 یا B9: کمبود این ویتامین ها باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر میشود
بنابر مطالعه ای که اخیراً در سوئد به انجام رسیده است، کمبود ویتامین B12 یا فُلات (ویتامین B9) در بین افراد سالخورده باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر میگردد. بحث بر سر فواید این عناصر به میزان منطقی، در بین سالخوردگان و همچنین اثر آن بر
کارکرد این ویتامین ها چیست؟
ویتامین های B12 و B9 نقش مهمی در عملکرد مغز بازی میکنند. اما ویتامین B12 بر اعصاب محیطی و ساخت خون نیز تأثیر میگذارد. این فرضیه بر این نتایج نیز تأکید دارد: از میان یک جمع بالای 75 سال و غیر مجنون، 370 نفرشان به طور تصادفی و طی سه سال انتخاب شدند. در جریان این تحقیق، بیماری آلزایمر 78 بیمار پیشرفت کرد، میزان ویتامین های B12 یا B9 بیش از نیمی از این 78 نفر بسیار پایین بود.
چگونه میتوان از کمبود این ویتامین ها جلوگیری کرد؟
باید به خاطر داشته باشیم که با رعایت تغذیه ای متنوع، متعادل و کافی، نیاز روزانه به ویتامین ها (K,E,D,C,B,A) به طور طبیعی تأمین میشود. با این حال، خطر کمبود چند ویتامین در بین افراد سالخورده بسیار مهم و سرنوشت ساز است: ویتامین D و برخی ویتامین های گروه B. از اهمیت ویتامین D بر ساخت استخوان ها آگاهیم، حال باید بر روی ویتامین B12 و فُلات حساب باز کنیم. بنابراین مؤکداً توصیه میشود که میزان این ویتامین ها را در مواد خوراکی مان افزایش دهیم: ویتامین B12 در برخی سبزیجات سبز مانند لوبیای خشک، نخود، غلات کامل، جگر و زردۀ تخم مرغ یافت میشود؛ فلات نیز در فرآورده هایی با منشأ حیوانی، به طور ویژه در گوشت و البته ماهی، فرآورده های لبنی و تخم مرغ وجود دارد.
در حال حاضر، سنجش میزان ویتامین B12 و B9 در خون برای تشخیص بیماری آلزایمر توصیه میشود. احتمالاً به زودی و پس از اطمینان از صحت این تحقیقات، از نتایج آن برای تشخیص و همچنین پیشگیری از این بیماری ناگوار بهره برداری خواهد شد.
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد